CUM POȚI DA O MÂNĂ AJUTOR?

Donează online pe community.helpautism.ro aici sau prin transfer bancar către Asociația Help Autism în cont:

RO82BACX 0000 0008 4377 5166

Sponsorizează cu bani, cu alimente neperisabile sau produse igienico-sanitare. Sprijinul companiei tale poate fi dedus din impozitul pe venit sau pe profit al firmei, în baza unui contract de sponsorizare. Scrie-ne la community@helpautism.ro

 

euplatesc banner

Contribuie la fondul de urgență Help Community

2021
Iunie – Decembrie
Aprilie – Mai
2021

Revenirea în camerele de terapie a fost o provocare financiară pentru multe dintre centre. Siguranța și sănătatea nu sunt variabile, pentru noi – ONG-urile care avem grijă de persoanele cu autism, este o responsabilitate să avem grijă de comunitatea care depinde de noi.

Donează pentru continuarea terapiei în siguranță! Copiii au nevoie de protecția ta pentru a merge în centrele de terapie și la școală fără a se expune la riscuri de îmbolnăvire.

Ajută-ne să le oferim cele mai bune condiții prin donații pentru echipamente de protecție și dezinfectanți.

Vrem să știți că acum nu mai este vorba despre noi, Help Autism și famiile copiilor care fac terapie în centrele noastre, ci despre cele cele mai încercate dintre cele peste 2.900 de familii din 86 de ONG-uri din toată țara, parte a rețelei RO TSA.

Fondul de urgență Help Community rămâne plasa de siguranță pentru orice situație neprevăzută.

Iunie – Decembrie

În perioada de izolare, copiii cu autism au continuat terapia online. Acum e momentul să revină în centre, cu pași siguri spre recuperare.

Pentru copiii cu autism, camera de terapie trebuie să rămână un spațiu al siguranței.

Cu spirjinul partenerilor noștri: Kaufland prin programul În stare de bine, IKEA România cu sprijinul Fă Bine și a donatorilor individuali am reușit să trimitem 400 de pachete cu produse de bază familiilor în situații vulnerabile, 20 000 de halate, 25 000 de măști și 6000 de botoșei.

Aprilie – Mai

Circumstanțele dificile pe care multe dintre familiile din comunitatea noastră le trăiesc în aceste zile (pierderea locului de muncă, izolarea în condiții extrem de complicate pentru copilul cu autism, asigurarea traiului zilnic doar din veniturile de asistent personal al unui părinte, prezența doar a unuia dintre părinți în familie în cazul familiilor monoparentale, ne-au pus în fața unei evidențe și a unor realități sociale și economice, acolo unde nu putem să rămânem indiferenți și la care e nevoie să răspundem acum.

Putem și trebuie să facem mai mult. De aceea am creat Fondul de urgență Help Community prin care vom redirecționa toate donațiile primite de ladonatori individuali în următoarele 2 luni către nevoile urgente ale familiei, nu doar ale copilului.

Vrem să știți că acum nu mai este vorba despre noi, Help Autism și famiile copiilor care fac terapie în centrele noastre, ci despre cele cele mai încercate dintre cele peste 2.900 de familii din 86 de ONG-uri din toată țara, parte a rețelei RO TSA.

Consiliere psihologică și socială

Stări de anxietate, de neputință, teama și nesiguranță se amplifică atunci cândștii că porți responsabilitatea unui copil cu minte aparte care trebuie să continue terapia. Psihologii și asistenți nostri sociali răspund la apeluri în fiecare zi și oferă suport familiilor.

Produse alimentare și igienico-sanitare

Pierderea job-ului și astfel a banilor necesari de mâncare, imposibilitatea de a-și face cumpărăturile pentru că nu au cu cine lăsa copilul acasă și nici pe stradă nu il pot expune, pentru că nu înțelege să păstreze distanța de alte persoane, nu înțelege și nu poate purta masca și mănuși, se agită, țipă… aduc unele familii în situații absolut limită. Pentru cele mai încercate dintre ele, pachetul de bază de alimente și produse igienico-sanitare este un colac de salvare.

Activități pentru stare de bine în dubla-izolare

Lipsa activității fizice combinată cu limitarea timpului petrecut afară din casă devine o mare povară și o sursă zilnică de stres. Webinariile săptămânale de kinetoterapie cu Narcisa aduc o gură de oxigen corpului și minții. Poate au nevoie de echipament de mișcare, le vom trimite minimul necesar.

Suport pentru a continua terapia

Continuarea terapiei a fost prima noastră grijă. De când am închis centrele și am intrat în izolare, am dorit să ne asigurăm că progresul copiilor cu minți aparte nu este pus pe hold și am creat programul de terapie online. Am deschis resursele noastre comunității și am oferit gratuit acces la platformele EduABA, ABA kit play, webinarii gratuite pentru părinți și o sumedenie de articole și activități.

Donează și susține fondul de urgență Help Community

Alege să donezi personal cu cardul sau redirecționează până la 20% din impozitul pe profit al companiei tale.

Asociația Help Autism este înscrisă în Registrul ANAF al entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale. Orice sponsorizare făcută este deductibilă conform Legii sponsorizării și Codului Fiscal.


Descarca contractul de sponsorizare

Valoarea fondului până azi:
587 925 lei
0
ore de consiliere psihologică și asistență socială
0
kg de alimente și produse
0
MĂȘti
0
mănuși și botoșei
0
viziere
0
LITRI alcool și dezinfectant
0
halate
0
familii ajutate
0
centre în siguranță

„A. stă în fiecare zi la fereastră și arată cu degetul ba spre orizont, ba spre ușă, și iar și iar, plânge sau jelește pentru că vrea să revină la programul lui activ de joacă în parc, de plimbări, de mers la magazin. În weekend a spus cuvântul școală, cu bucurie! Vrea până și la școala specială la care cu greu se lăsa convins să meargă înainte de izolarea aceasta impusă.”

„I. se rănește, nu știe de ce stăm în casă, nu-l pot opri. Ce să fac?”

„Noi facem terapie online, totul merge bine cu S., face progrese și suntem foarte mulțumiți. Doar că soțului i s-a desfăcut contractul de muncă, acum trăim toți 3 din ajutorul de însoțitor.”

Sondajul nostru* arată că …

60% dintre familii și-au pierdut 25% din venit, cel puțin un membru al familiei a intrat în șomaj tehnic.

33% dintre familii spun că întâmpină dificultăți medii și mari, nevoi financiare, bunici sau un membru de bază al familiei au nevoie de servicii de sănătate.

1 din 5 cupluri se despart după aflarea diagnosticului copilului, familiile monoparentale sunt într-o situație și mai precară acum.

Sondajul a fost realizat prin interviuri cu 100 de familii contactate de asistenții noștri sociali.

Pentru ei …

știm că putem face mai mult.

De 10 ani susținem copii cu autism și familiile lor.

Acum ei trăiesc o dublă-izolare: cea pe care o cunosc din prima zi a diagnosticului și cea pe care fiecare o resimțim în pandemia Covid 19. Pentru ei, este o dublă-încercare.

logo-Help-community_fondul-de-urgenta


Help Community este mâna noastră de ajutor pentru familiile copiilor cu autism pe care pandemia i-a adus în situații și mai vulnerabile!

Help Autism îi sprijină pe copiii cu autism din România să-şi atingă potenţialul printr-un mix de terapii, iar pe familiile lor să găsească soluţii financiare și le oferă consiliere psihologică şi programe de învăţare a terapiei. În perioada stării de urgenţă, Help Autism, deşi a închis cele cinci centre, a ajutat familiile din România să continue programul de terapie prin conectarea cu părinţii şi terapie supervizată online. De asemenea, oferă acces gratuit tuturor copiilor cu autism şi terapeuţilor din România la 14 programe de lucru prin aplicaţia educaţională ABA kit și platforma de evaluare a evoluţiei Edu ABA, sprijin financiar pentru familiile cu persoane cu autism afectate economic de pandemie prin fondul Help Community.


Parteneri de nădejdeRezultatele fondului de urgență până acum:

IANUARIE – FEBRUARIE

DAB Auto a donat 1 milion de măști pentru fondul de urgență Help Community. 75% dintre acestea au plecat deja către centrele Help Autism, familiile copiilor noștri și centrele din rețeaua RO TSA.


ANCAAR filiala Craiova / FUNDATIA TRANSILVANA ALPHA / Asociația Autism Baia Mare / Asociația AUTISM TRANSILVANIA / Asociația Numere Colorate În Autism / Asociația „Orizonturi Senine” Deva / Apca Botoșani / Asociația pentru copii cu autism Ialomita / ANCAAR FILIALA FETESTI CENTRUL DE și LUCIA / Asociația Elena Ecaterina pentru copiii cu autism / Asociația Copiilor și Adultilor cu Autism Teleorman / Surasul Albastru / APCA Galati – Asociația de Sprijin pentru părinți / Asociația pentru Consiliere și Asistenta Specializată / Asociația Autism Campia Turzii / Asociația raza de speranta in intervention și terapie / Asociația PSIHOLOGILOR ANTREPRENORI TULCEA / ANCAAR Iasi / Fundatia Adina Stiftelsen / Asociația COPIII de CRISTAL / Asociația CIRA

Asociația Suflete Albastre

Asociația JoyStory

Asociația Persoanelor cu Dizabilitati Gavriil

Asociația CENTRUL CULTURAL CLUJEAN

Fundatia Civitas pentru Societatea Civila Cluj

Asociația Dog Assist

Asociația Copii și Zane

Asociația Copii și Zâne

Asociația Autism Cezar Nicolae

Asociația Lasa-ma sa-ti aud glasul

Asociația Român? de Terapii în Autism și ADHD

Asociația numere colorate în autism

Asociația „Orizonturi Senine ” Deva autismCIF

Asociația pentru copii cu autism Ialomi?a

ANCAAR FILIALA FETE?TI CENTRUL DE și LUCIA

Asociația don orione

Asociația Copiilor și Adul?ilor cu Autism Teleorman

Surâsul Albastru

APCA Galati – Asociația de Sprijin pentru parinti și copiii cu autism Galati

Asociația pentru Consiliere și Asisten?? Specializat?

Asociația raza de speranta in intervention și terapia TSA

Asociația Autism Europa

Asociația BRIGHT FUTURE FOR EVERY CHILD

Funda?ia Civitas pentru Societatea Civil? Cluj

Asociația impotriva autismului

Aschf-r filiala Valcea

Asociația Sfantul Casian

Asociația Cream Viitorul Impreuna Arges

Asociația de Terapie Integrativa pentru Copiii cu

Asociația Iti arat ca pot

Asociația Zbor de fluturi

Asociația S.O.S. Autism Braila

Asociația Papillon Clinique

Asociația Start pentru autism

Centrul Scolar de Educatie Incluziva Alexandria

Asociația împotriva autismului

Aschf-r filiala Vâlcea

Asociația Prietenia

Asociația Sfântul Casian

Asociația Cream Viitorul Împreun? Arge?

Asociația de Terapie Integrativ? pentru Copiii cu Autism – DANIEL

Asociația PUZZLE ROMANIA

Asociația Horia Motoi

Asociația S.O.S. Autism Br?ila

Asociația New Odyssey

Asociația Caritas Bucuresti

Asociația P.A.V.E.L.

Centrul ?colar de Educa?ie Incluziv? Alexandria

Asociația Suport Mastocitoza Romania

Asociația pentru Interventie Cognitiva și Comporta

Fundatia de Abilitare Speranta

Asociația Com Passion

Asociația Dicta

Asociația Believe

Centrul Logo-Pici Ialomita

Asociația și vointa și putere

SPITAL ORASENESC BREZOI

Asociația pentru Interven?ie Cognitiv? și Comportamental? Visuri și Speran?e

Centrul Logo-Pici Ialomi?a

Asociația CENTRUL DIECEZAN CARITAS IASI

Asociația Autism Lumea Mea

CAMINUL DE BATRANI SF MARIA

Organizatia Umanitara CONCORDIA

FDP – Protagonisti in educa?ie

DGASPC Mehedinti

DGASPC Dambovita

Asociația Banca pentru Colectarea și Distributia Alimentelor

DGASPC Suceava

DGASPC S3

DGASPC S4

Scoala Gimnaziala Octavian Goga Rasinari

Centrul de persoane varstnice Solca

Centrul de persoane varstnice Ilisesti

Asociația Caritas

Asociația Sos Autism Bihor

Asociația pentru Intervenție Cognitivă și Comportamentală Visuri și Speranțe

Asociația Română de Terapii în Autism și ADHD

Asociația pentru copii cu autism Ialomița

ANCAAR FILIALA FETEȘTI CENTRUL DE și LUCIA

Asociația Cream Viitorul Împreună Argeș

Asociația de Terapie Integrativă pentru Copiii cu Autism – DANIEL

Asociația Copiilor și Adulților cu Autism Teleorman

Centrul Logo-Pici Ialomița

Asociația S.O.S. Autism Brăila

Asociația pentru Consiliere și Asistență Specializată

FDP – Protagonisti in educație

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alexandria

Fundatia World Vision

Asociația „Caritas – Asistență Socială” Filiala Organizației Caritas Alba Iulia

Colegiul Romano-Catolic Sfântul Iosif

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj

Centrul Solca Centrul Ilisestiorem Ipsum

DECEMBRIE 2020

Pregătim 300 de pachete de alimente pentru tot atâtea familii care au nevoie de noi de sărbători. Tot la final de an, copiii care nu pot veni la centrele Help Autism pentru că au părinții sau bunici în situații de risc vor putea continua terapia în mediul online pentru că am dotat camerele cu tablete care le permit specialiștilor noștri să se conecteze cu ei.

Ajutorul nostru este dat cu sprijinul Kaufland România prin programul „În stare de bine” implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.


NOIEMBRIE 2020

IKEA România s-a alăturat strigătului nostru cu o mână de ajutor. Cu sprijinul Fă Bine, au ajuns la noi și am trimis mai departe 20 000 de halate care au plecat în toată țara către DGASPC-uri și cămine de bătrâni. Am pregătit în total 240 de cutii.


AUGUST 2020

25 000 de măști și 6000 botoșei s-au transformat în măsuri de protecție pentru ONG-urile din rețeaua RO TSA.


Bună ziua! A ajuns și la noi pachetul. Mulțumim frumos! Ne vor fi de mare ajutor produsele Sănătate tuturor! ANCAAR, Filiala Fetesti, Centrul de zi Lucia.

A ajuns coletul și la Asociația Playful, mulțumim frumos! Ne sunt de mare ajutor. Zile frumoase vă dorim!

Mulțumim tare mult!!! Fundația Transilvană Alpha, Tg. Mures

Mulțumim! Centrul Logo-Pici Ialomița

Mulțumim! Asociația Orizonturi Senine AUTISM Deva!

Și noi cei din Asociația Autism-Lumea Mea din Hunedoara vă mulțumim pentru ajutorul oferit!

Mulțumim frumos, noi am primit, Asociația Suflete Albastre Botoșani!

Asociația Centrul de Psihologie Delta Dunării din Tulcea vă mulțumește mult pentru ajutor.

Am primit și noi. ACVIA Pitești! Mulțumim!!!

Am primit coletul trimis către ACAS Alba Iulia. Mulțumim mult de tot!

Multumim foarte mult pentru ajutor. Atât terapeuții cât și beneficiarii care în această perioadă grea luptă pentru normalitate și progrese. Asociația „Lasă-mă să-ți aud glasul”

Mulțumim frumos pentru pachet. Centru de reabilitare “Sf. Iosif”

MAI 2020

În prima săptămână a luni, aproape 3 tone de produse s-au transformat în 175 de pachete de bază. În a două parte a lunii mai pregăteam deja tura a doua de pachete: aproape 2,5 tone s-au transformat în 120 de pachete de bază și 68 pachete cu materiale de protecție către centrele din rețeaua RO TSA.

APRILIE 2020

Help Community a deputat chiar înainte de sărbătorile de Paște. O tonă de alimente și produse igienico sanitare și 500 măști de protecție de la Cătălin Botezatu au plecat către 47 de familii.

Gânduri bune:

“Bună ziua!
A ajuns coletullll!!! Vaiii, va multumesc din suflet!!!❤🤗
Este absolut minunat ceea ce faceți în toată această situație neplăcută.
Felicitări pentru inițiativă, pentru suport, susținere!
Mi-ați colorat ziua, este minunat să afli că este cineva care se gândește și la tine!
Mulțumesc mult de tot! Sunt de mare ajutor toate produsele!
Vă pupăm și vă îmbrățișam!🤗😘”
“Doar ce am primit coletul, vă mulțumim din suflet pentru ajutor, apreciem tot ce faceți pentru noi! Sincer, am rămas fără cuvinte….”
“Vă mulțumesc mult pentru ajutor, am primit aceste alimente😘😘😘😘😘😘😘😘😘”
“Mulțumesc frumos, nu mă așteptam la așa ceva. Zi frumoasă!”
“Eu si marian aici vad acasă mea control lui tata mea vad după putin plecat taxi ora 16 acasă calea călărași nr …
Eu acu pleaca vin acasa….ora 15 ceva
Stau astepti vin
Venit
Ms mult”
“Am primit pachetul mulțumim mult pentru tot foarte bune!”
“Vă mulțumesc mult că v-ați gândit la noi🙌”
🙏… RECUNOȘTINȚĂ … BUCURIE… MULȚUMIRI… 💙 Din Galați, localități vecine și chiar Brăila, pornesc acum gândurile noastre cele mai bune, îndreptate către #donatorii, #voluntarii și #OAMENII cu suflet mare care s-au gândit în aceste vremuri dificile și la copiii cu #autism , cei care sunt cu mult mai #izolati decât erau deja și înaintea acestei #pandemii… Toate pachetele acestea de prima necesitate, poposite la atâtea familii din #APCAGalati sunt de un real #ajutor părinților acestor SPECIALI, care se #lupta în aceasta perioada sa treacă de o dubla încercare, nu doar de #izolare….
🙏 Mulțumim încă o data, în numele tuturor, #HelpCommunity & #HelpAutism pentru aceasta inițiativa cu adevărat DEOSEBITA și pentru sprijinul oferit cauzei #supereroilor noștri…

Multumesc în numele părinților!
În Iasi au primit aseară cu mare bucurie pachetele pregătite cu mare efort din partea dvs. 🙂
Asociația Zbor de fluturi
În numele Asociației SOS AUTISM BRĂILA aduc calde mulțumiri pentru ajutoarele acordate membrilor asociației noastre, membri care se află în situații mai dificile. Am confirmările acestora că aceste ajutoare chiar au sosite în momente grele pentru ei (ex: mamica M. G. are acum piciorul în ghips și nu avea cum să iasă la cumpărături; mămica B.I. chiar avea lista pregătită pentru majoritatea produselor primite).
Apreciem efortul dumneavoastră de a veni în ajutorul semenilor aflați în dificultate.
SOS AUTISM BRĂILA
Mulțumim din suflet! Beneficiarii Centrului Ema-Slobozia, Ialomița au primit bucuroși pachetele. Mii de mulțumiri!🥰🙏
Centrul Ema-Slobozia
Mulțumesc în numele familiilor din Asociația ACVIA! Au primit pachetele, s-au bucurat tare mult de cele pregătite cu drag și efort din partea dumneavoastră!🙏🤗
ACVIA

Resurse pentru comunitate pe care nu le achităm din fondul de urgență:
Lumile posibile se construiesc cu